Wat wil je dan wel?

Wat wil je dan wel? Ze kwam bij mij langs voor een paarden coach sessie. Ze kon me precies vertellen wat er allemaal ‘’niet goed’’ ging momenteel. Ze had de afgelopen tijd hard gewerkt aan allerlei doelen, met weinig resultaat. Ik vroeg haar naar haar waarden, dingen die belangrijk zijn voor haar. Leuke dingen doen, plezier hebben, kwam al snel naar boven. Ze gaf aan dat dat niet zo lukte. Daar baalde ze van. 

Ze kreeg van mij de opdracht om balkjes neer te leggen en daar met een van de pony’s overheen te lopen. Terwijl ze bezig was, stapte een van de pony’s resoluut op een van de balkjes af en duwde met zjin neus een balk op de grond. ‘’OK’’ zei ze, ‘’het is duidelijk. Ik ga nu weer iets doen waar ik helemaal geen zin in heb.’’ Wat wil je dan wel, was mijn vraag. ‘’Eigenlijk wil ik gewoon even wandelen met een pony, zonder doel, gewoon wandelen.” En dat deden we, een mooi begin. 

Paarden coaching…zo eenvoudig kan het zijn.