HSK Ponycursus

Cursus voor (hoog)gevoelige kinderen (8-12 jaar)

Deze cursus van 6 lessen is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die (hoog) gevoelig zijn. Hoog gevoeligheid is de laatste jaren bekender geworden en wordt tegenwoordig ook meer herkend en erkend. Hoog gevoeligheid is een prachtige eigenschap, maar kan ook lastig zijn. Veel hoog gevoelige kinderen voelen zich anders, doordat ze de wereld op een andere manier waarnemen en beleven dan de meeste andere kinderen. Het kan kinderen soms onzeker maken of zorgt ervoor dat ze zich er niet bij voelen horen wat vervolgens weer een eenzaam gevoel kan geven. Ook alle prikkels verwerken is een uitdaging en het ‘’bij jezelf blijven’’ zonder je mee te laten slepen in alles wat je oppikt uit je omgeving.

In deze speelse cursus leren kinderen in de eerste plaats wat hoog gevoeligheid is en hoe dat bij henzelf werkt. We gaan samen op onderzoek uit en ze zullen herkenning vinden in elkaar, maar ook de verschillen zien en ervaren. Paarden zijn geweldige leermeesters als het om gevoeligheid gaat. Ze reageren en spiegelen ons vanuit hun gevoelige natuur. Daarom is het werken met paarden heel leerzaam en leuk. We doen oefeningetjes met elkaar en de pony’s waarbij de kinderen onder andere oefenen met stevig staan, de leiding nemen, je zelf beschermen tegen prikkels, communiceren, het voelen en aangeven van je grenzen en samenwerken. De kinderen krijgen een werkboekje waar ze thuis ook nog in verder kunnen werken, eventueel samen met een familielid. We werken vanaf de grond naast de pony’s. Ervaring met paarden is niet nodig.

Cursusdata & tijden

De eerstvolgende cursus start op zaterdag 20 maart van 10.00 tot 11.15 in Oldebroek.

Data: 20 maart, 27 maart, 3 april, 10 april, 17 april en 24 april.

Als er behoefte is aan meer info/kennismaking met mij en de pony’s, dan is er altijd de mogelijkheid om een keer vrijblijvend langs te komen. Neem gerust contact op!

Kosten

255 euro voor de hele cursus (6 lessen van 75 min) inclusief materiaal en iets te eten/drinken.

Waarom paarden?

Het mooie aan werken met paarden is dat ze het kind spiegelen, reageren op zijn/haar gedrag. Het paard reageert vanuit zijn natuur op spierspanning, houding en lichaamstaal. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun gedrag en het gevolg daarvan. Daarnaast kunnen ze experimenteren met ander gedrag. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, maar mogen zichzelf zijn. 

Tijdens deze cursus werken we in kleine groepjes (maximaal 4 kinderen) om ieder kind de nodige aandacht te kunnen geven. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat ieder kind zijn/haar kwaliteiten leert kennen en hoog gevoeligheid vooral gaat zien als een hele mooie eigenschap om heel trots op te zijn!