Docent

Anneke van Dijk-Quist

Mijn naam is Anneke van Dijk-Quist, getrouwd en ben moeder van een dochter (2008) en zoon (2010).

Ik ben in Utrecht komen wonen voor mijn studie docent muziek aan het Conservatorium. Deze studie heb ik in 2002 afgerond en ben daarna gaan werken op de muziekschool Het Klooster in Woerden. 

Vrijwel gelijktijdig ben ik aan het Conservatorium Amsterdam de cursus Muziek op Schoot gaan volgen en vanaf 2003 ben ik gediplomeerd Muziek op Schoot docent. Vanaf januari 2009 tot juni 2012 heb ik verschillende muzieklessen gegeven vanuit De Liedjesboom in Utrecht. Vanaf 2013 heb ik mijn werkzaamheden vervolgd in de omgeving van Oldebroek/Elburg.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan door het geven van verschillende muzieklessen, kinderkoren en cursussen aan kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar. In de lessen gebruik ik verschillende instrumenten ter begeleiding of voor speciale luistermomenten zoals: viool, piano, gitaar, celtic harp, accordeon, whistles en blokfluit. Viool is mijn hoofdinstrument.

Vanaf januari tot april 2009 heb ik de cursus “Muziek Speciaal” gevolgd (muziek in het speciaal onderwijs) van Marianne Wiersema en heb ik mijn certificaat behaald.

Naast mijn lesgeven ben ik muzikant/liedschrijver van de band Sela. Zowel klassieke als lichte muziek heeft mijn interesse. Deze combinatie van zelf optreden en doceren vind ik ideaal en geniet daar ook erg van. Het werken met kinderen boeit mij ontzettend en zorgt altijd weer voor leuke verrassingen!

Naast mijn muzikale bezigheden ben ik Equine Assisted Coach en kindercoach voor Pony&zo.

Portfolio

De afgelopen jaren heb ik de volgende lessen en cursussen gegeven:

/ Muziek op Schoot
/ Kleutermuziek
/ Algemene Muzikale Vorming
/ Kinderkoor
/ Kindermusicalklas
/ Instrumentenverkenning
/ Muziekprojecten op basisscholen
/ Muziek voor Leerkrachten


Daarnaast heb ik ook muziekprojecten voor basisscholen ontwikkeld.