Ben ik verbonden?

Verbinding… Ik heb de afgelopen jaren zelf veel geleerd rondom dit thema. 

Tijdens coach sessies is dit ook vaak een terugkerend thema. Paarden zoeken altijd naar verbinding en willen met ons samenwerken. Vaak leven wij als mens op de automatische piloot, leven we vooral in ons hoofd. Bij een paard kunnen we geen spelletje spelen, of doen of we zelfvertrouwen hebben terwijl dat niet zo is. Het moet echt zijn en je moet echt op jezelf vertrouwen. Een paard vraagt van ons dat we helder en duidelijk communiceren. Ik ervaar het als ik met mijn pony’s bezig ben en ik wil ze bijvoorbeeld iets nieuws leren. Op het moment dat ik niet duidelijk ben in wat ik wil, gaan ze uit de verbinding of nemen ze de leiding over. Ik ben al een tijdje weer aan het paardrijden. Ook dan merk ik, dat op het moment dat ik ga twijfelen of onzeker wordt het paard daar direct op reageert. Omdat ik in mijn hoofd schiet, ga ik uit de verbinding. Dat wat ik wilde bereiken lukt dan niet. 

Hoe mooi dat paarden ons dichter bij onszelf brengen, ons mooie lessen leren als we ervoor open staan. Bij mensen werkt dat precies zo. Zijn we echt of spelen we een spelletje? Ben ik er ”echt”? Of zit ik meer in mijn hoofd? Communiceer ik helder en duidelijk? Kom het zelf ervaren!