Advies van een paard?

Paarden coaching: advies van een paard?

Ik krijg wel eens advies. Misschien herken je het wel. Ongevraagd advies van iemand, een woordenstroom die over je heen dendert. Irritant. En dan kan er echt wel wat wijsheid bij zitten…maar toch. Wat maakt dat ik dat zo irritant vind? Leuke vraag.

Vaak genoeg krijg ik ongevraagd ”advies” van mijn pony’s. Ik zit er niet op te wachten, het gebeurt gewoon tijdens de alledaagse dingen als mest scheppen of grondwerk. Grappig en confronterend soms. Ik heb al zoveel geleerd over mezelf. Ze reageren puur vanuit hun sensitieve natuur. Zonder bijbedoelingen, oordeel. Daarbij kan ik het steeds weer opnieuw proberen en oefenen. Ze maken me bewust van eigen gedrag, gedachten en houding. Oplossingen liggen vaak in jezelf, ontdek je dan. Zo werkt paarden coaching. En ja die coach…die praat soms wat en stelt vragen…maar zij doen toch het meeste werk.

Als Equine Asssited Coach maak ik dankbaar gebruik van verschillende methodes/technieken als: Voice Dialogue, Mindfulness, Visualisatie. Verder heb ik de Civas studies CGT, ACT, Coaching bij ASS en hoog gevoeligheid gedaan. Ik coach individueel en ook in teamverband.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs voor een proefsessie om het zelf te ervaren!